Bejelentés


Rönkházak,fajátékok,filagóriá "minden fából"


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Mit kell tudni a faházakról!

- fafalak jó hőszigetelők

- jelentős fűtési energiát spórolhatunk

- nincs szükség egészségtelen klimatizálásra

- lakásban nincs párazárás, hiszen a fa tud lélegezni

 

 

A gerendaháznak - és termesztésen minden faháznak - van egy amolyan egyedi életérzése. A természetközelség általánosan megnyugtatja az embert, hiszen a belső atmoszférájával, a meleg színvilágával, kisugárzásával és illatanyagával bizonyítottan stresszoldó hatású. Az is előnyös, hogy a faházak esetében rendkívül ritkák az allergiás és asztmás megbetegedések, a fának ugyanis nincs semmilyen káros emissziója.

A fafalak jó hőszigetelők, ezért télen jelentős fűtési energiát spórolhatunk meg, és nyáron nincs szükség egészségtelen klimatizálásra. A lakásban nincs párazárás, hiszen a fa tud lélegezni. A gerendaház kiválóan alkalmas a modern, energiatakarékos és teljesen környezetbarát fűtési rendszerek al

kalmazására is. Például geotermikus, vagy napkollektoros megoldások kivitelezésére. A gerendaházak falait csupán a nap UV sugárzása és a csapadék ellen kell megfelelő felületkezelő anyaggal ellátni, ami a legszélsőségesebb esetben is öt évig biztosítja védelmét.

Negatívuma, hogy a legjobb minőséget viszont a legmagasabb áron kell megvásárolni. A legjobb minőségű finn gerendaház építési költsége a téglaházéval vetekszik. Négyzetméterenkénti ára - természetesen ez több tényezőtől is függ -  elérheti akár a 250-300 ezer forintos négyzetméterenkénti árat is. A legalacsonyabb ár amiben még lehet gondolkozni, 100-120 ezer forint négyzetméterenként.

A kiválasztás lényegének mindig a következőnek kell lennie: minél vastagabb a fal, illetve minél régebbi a fa annál jobb minőségű épületet tudunk majd kivitelezni. Abban az esetben, ha önmagában csak a fa tart ellen a külső hőmérsékletnek, akkor a megfelelő hőátbocsátás miatt ajánlott a 20 centiméter feletti vastagság. Viszont azt tudni kell, hogy egy 23-25 centiméteres fal hőátbocsátása akár fele is lehet a dupla ilyen vastag téglafalénak. A vékonyabb faszerkezet és a belső oldali hőszigetelés viszont éppen a párakiegyenlítődést szünteti meg. Hiába kerül lambéria a fal belső oldalára, alá mindenképpen párazáró fóliát kell helyezni, ami viszont megszünteti a fal lélegzését, megszünteti az egészséges páratartalmat.

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!